Het fantastische verhaal van Hieronymus Haakmat

Jan Dobberman’s hengel staat strakgespannen. Hij heeft beet... en hoe! Dat belooft een kanjer te worden. Als de buit zich uiteindelijk gewonnen geeft, kan hij zijn ogen niet geloven. Wat heeft hij nou naar boven gehaald...!?

De laatste tijd vist hij wel meer rare voorwerpen uit het water en hoort hij mysterieuze geluiden. Zijn laatste buit laat hem kennismaken met een lang vervlogen tijd, een tijd zonder computers, smartphones en internet, een tijd waarin er nog geen dijken waren om ons te beschermen tegen het wassende water van de rivieren.

Het verhaal van Hieronymus Haakmat heeft al die tijd in het water verscholen gelegen. Het beschrijft een dramatische gebeurtenis uit een ver verleden. Alle door Jan opgeviste voorwerpen krijgen in dit verhaal een plek.

Deze interactieve muzikale voorstelling laat de toeschouwer zien in wat voor omstandigheden de mensen uit deze tijd leefden en aan wat voor gevaren ze blootstonden en zet dat tegenover de relatieve veiligheid en luxe van onze tijd.


Regieadvies: Peter van Gestel
Concept: Peter van Dijk
Tekst: spel en muziek Peter van Dijk en Dick Dijkman
Pop: Cristel Hakvoort

Foto: Hans Meulman
Doelgroep: familie / PO groep 3 t/m 8 | 
Duur: ca. 50 minuten | 
Dank Historische Vereniging Wijhe


over Muziektheater Fraseur

Fraseur is dynamisch muziektheater dat volksverhalen op theatrale wijze vertelt en speelt. De voorstellingen hebben een avontuurlijk karakter en zijn altijd omlijst met eigenzinnige (wereld) muziek.